14 januari 2018
19:30

IFK Mariefred

Referat: Söder Futsalklubb - IFK Mariefred

Söder Futsal lyckades under söndagskvällen försvara sin ledning i division 1 Södra Svealand då man besegrade IFK Mariefred med hela 15 - 3.

Söder inledde matchen med en kavalkad av målchanser. Man hade svårt att överlista Mariefreds storspelande målvakt Jesper Lagerström. Söder nöter på och i den nionde minuten kommer äntligen det första målet när matchens gigant Daniel Milovanovic spelar fram Jeffry Miguel som avslutar kliniskt. Två minuter senare gör Daniel själv 2-0 framspelad av kedjekamraten Velja ”The Mauler” Markovic. Mariefred visar inte några tecken på att de har haft en tuff säsong, tvärtom. De jobbar, sliter och stressar Söders annars oantastlige målvakt Miguel ”Migge” Prats till ett misstag. Migge går ut för att ta emot en förlupen boll men bollen rullar under skon och för sent upptäcker han att Mariefreds Jonatan Eriksson gjort en tokrusning för att bli först på bollen. Jonatan och Migge slänger sig båda efter bollen men det blir Jonatan som har centimetrarna på sin sida och lyckas peta in bollen i tom bur.

2-1 och det blir match igen. Men bara i två minuter. Återigen är det Daniel som spelas fram av Velja. Inget misstag nu heller och 3-1. Nu lossnar det ordentligt för Söder. Det blir 4-1 Niels, 5-1 Niklas, 6-1 Jeffry och 7-1 Benji innan domarna blåser för halvtidspaus och lite 90-talshiphop i Vintervikshallen högtalare.

I andra halvlek kan Söder rulla ut. Till och med kämparna från Mariefred verkar ha tappat orken. Söders gamle hjälte Aleks Tomo sätts in på planen efter tre månaders skadefrånvaro. I sin tredje bolltouch assisterar han Niklas till en läcker balja. Något byte senare kommer också säsongens första mål.

Matchen slutar 15-3 till Söder Futsal. Detta betyder att man inför sista omgången är serieledare (på 20 poäng) framför Strängnäs (19p) och Aspudden (18p).

Alla tre lag har således chansen att i teorin vinna serien. Strängnäs har visat fin form och vann senast med 11-0 mot duktiga Oranje. Nu möter de ett avsågat och uppgivet IFK Nyköping. Om Strängnäs mot förmodan skulle förlora blir det Aspudden och Söder som spelar om SFL-platsen i seriens sista match. Om Strängnäs däremot vinner kan Aspudden som bäst sluta tvåa. Oavsett är detta mest av akademiskt intresse då Söder ändå spelar för att vinna serien på egen hand.

Söndag kl 19:30 avgörs serien i Vintervikshallen. Slut upp, kom till hallen och heja fram oss till serieseger!!!